Huvitavat meie jooksjate tegevustest

Jooksulaager Portugalis 2020

14:43 20.03.2020

Selle aasta laagri võime nimetada kevadlaagriks, sest loodetvalt-kui olukord vähegi lubab- tuleb ka sügislaager

Selle aasta laager on selgelt eriline- ja seda kindlasti mitte positiivses plaanis. Väga suure jälje jättis laagrile praegune koroonaviiruse möll koos kõige sellega kaasnevaga. Meie laagriaeg jõudis kätte just siis, kui piirangud ja hoiatused läksid kõige suuremaks ning koroonapaanika Eestis kanda kinnitas. Esimene vahetus jõudis osalises koosseisus õnnelikult Portugali, teine vahetus kahjuks enam mitte. Seetõttu oli meil sel aastal kolme tüüpi laagrilisi- need kes laagrisse jõudsid, need kes ohtu suureks hindasid ja loobusid ning need hilsed,kes lennupiirangute tõttu enam siia ei jõudnud. Seetõttu mõtleme olukorra normaliseerudes ka sügislaagrile, et meie kasutamata jäänud hotellikohti ära kasutada ning laagrisse kevadel mittejõudnutele lohutust pakkuda.

Meie peagi lõppema hakkav ja oodatust 3 päeva lühemaks jäänud esimese vahetuse laager möödus kõigele vaatamata positiivselt. Inimesed, kes siia äreval ajal tulid, olid võimalikest väikestest riskidest teadlikud ega paanitsenud. Trennid olid tavapäraselt tugevad, päevased möödusid enamikus krossirajal, õhtused kas rannas või hotelli staadionil. Ka ilmad ei olnud nii ideaalsed kui mullu, aga oli soojust ja päikest, saime ka päevitada ning puhata. Paar päeva saime ka korralikku vihma, eriti karmides tingimustes möödus viimase laagripäeva pikkade mäkkejooksude treening. Meile uus hotell Alfamar oli täitsa mõnus- võrreldes Alpinusega, kus oldud 3 eelmist aastat, oma plusside ja miinustega. Plussideks kindlasti mereäärne asukoht ning hotelli SPA koos sooja veega sisebasseiniga, samuti staadion. Kõige tähtsam- laagriseltskond oli taas väga tore, lõbus ja ühtehoidev. Lisaks Sparta jooksugrupi liikmetele taas ka Pärnu punt. Lisaks meie grupile oli hotellis ja sõidab homme koos meiega koju Rapla jooksuklubi töökas jooksupunt. Traditsioonilisi laagrilisi ja hotellikaaslasi Täppsportlasi räsis koroonaviirus ilmselt kõige rohkem, kuid mõned olid neistki kohal. 

Kokkuvõtteks- treeneri seisukohalt laagri sportlik pool õnnestus igati, kõik planeeritu suutsime nädala jooksul ellu viia, tänu varasemale ärasõidule tihendasime isegi veidi trennigraafikut. Lisaks keha väsitamisele saime kindlasti vaimu ja närve puhata, mida Eestisse naastes väga vaja. Tänu pidevale uuele infole, paljude laagrisse mittejõudmisele ja tagasilennu organiseerimisele oli sebimist ja asjaajamist tavapäraselt kordades rohkem, kuid loodetavalt sai enamus tehtud ning homme toob tsarterlend meid Tallinnasse, kus järgneb kodune karantiin. On aega võtta kokku selle laagri asjad ning mõelda juba ka järgmisele, mille üritame sügisel oktoobri lõpus teha. Järgmisel kevadel juba niikuinii ja loodetavalt mööduvad kõik järgnevad laagrid sujuvamalt ning väiksemate "inimkaotustega".

Toomas

Autor: Toomas