Huvitavat meie jooksjate tegevustest

Portugali treeninglaager 2018, 5. ja 6.päev

14:30 19.04.2018

1.vahetuse lahkumine, ülejäänutel puhkepäev.

T 27.03 taastav päev 

Matkapäev

Hommikul saatsime teele esimese vahetuse laagerdajad koos treenerite Toomase ja Mailega. Pooled lahkusid, pooled jäid veel nädalaks. 

Teisipäev oli puhkepäev, ühistrenne polnud ette nähtud. Soovituslik oli jooksuvaba päev, välja arvatud tavapärane hommikujooks (3 km) koos võimlemisega. Kes oli väga väsinud, puhkas hotellis. Aktiivsemad käisid matkamas ja poetuuril, mis osutus üheks väsitavamaks päevaks Mati ja Ahto jaoks, kes vapralt naiste poetuuri vastu pidasid. Pille, Briti ja Silja garderoob täienes mitme hilbu võrra. 

Teisipäev oli laagri kõige soojem päev. Temperatuur tõusis üle +20C. Hotelli sisehoovis on ilusa sinise veega väike bassein, kus peale trenni jahutame väsinud jalgu (vesi +14C). Basseini ümber on päevitustoolid, kus käiakse ilusa ilmaga päevitamas ja aega veetmas (kes loeb raamatut, kes mängib lauamängu, kes pikutab niisama). Basseini ääres mängisime mälumängu, milles Ahto osutus üpris osavaks erinevalt lauamängudest, mis eeldasid kiiret reageerimist.

 

K 28.03 

P: aeroobne kross 60 min + lühikesed mäkkejooksud 10 x

Õ: taastav jooks 30 min + ÜKE kerelihastele ja jalgadele murul

Hommikul alustasime hommikuvõimlemisega uut 2-päevast treeningtsüklit. Temperatuur langes vahepealselt +20C-lt +15C-le, mis trenni mõttes oli ideaalne. Ajakava muutsime niipalju, et võrreldes varasemaga alustasime edaspidi põhitreeningut 30 min varem kell 10.30.

Kolmapäeval oli kavas aeroobne jooks 60 min, lisaks jooksime 10 x 50-60 m mäkkejookse max lähedase pingutusega pehmel pinnasel, kohati olid liivased kohad. Peale mäkkejookse jooksime lõdvestuseks hotelli tagasi, krossirajalt on hotelli ca 1,5 km.

Õhtuses trennis tegime samasuguseid harjutusi nagu laupäeval, krossijooksurajal muruplatsil, üldkehalised harjutused rõhuga kere keskosa süvalihaste treenimiseks.. Enne harjutusi tegid Ahto ja Kata tunnise rattasõidu.

Autor: Ahto, Pille, Brit