Uudised ja teated

Tallinna maratonilt

13:05 13.09.2021

Nädalavahetusel joosti ilusas sügisilmas Tallinna Maratoni kolm põhidistantsi.

Nagu juba tavaks saanud, on Tallinna maraton ja selle lühemad kõrvaldistantsid üks Sparta jooksjate hooaja põhieesmärke, kus kas rajal või raja kõrval peaaegu kõik. Sel korral oli rajal üle 50 spartalase, osad abistasid joogipunktis ning oli ka pealtvaatajaid-kaasaelajaid.

Paljud jooksid oma isiklikud rekordid või kui selleni ei küündinud, siis täitsid püstitatud eesmärgi. Nagu ikka, siis mõned ka põrusid ja üritavad uuesti järgmistel võistlustel. Valdav enamus said positiivse emotsiooni ning see on kõige tähtsam.

Sportlikult poolelt tegid parimad tulemused poolmaratoonarid. Leonid Latsepov saavutas tugevas konkurentsis 3.koha, parandades isiklikku rekordit 4 minutiga ning saavutas ajaks 1:05.49. Peep Jalakas parandas samuti tõhusalt isiklikku rekordit ja oli ajaga 1:14.03 kaheksas. Kertu Kula oli naiste arvestuses 4. ajaga 1:26.48,mis samuti isiklik rekord.

Maratoni Eesti meistrivõistlustel olime seekord esindatud vaid meestega, neid oli rajal koguni 8. Sergei Rjabõskin saavutas maratonil 7. ja EMV arvestuses 5.koha. Alla 3 tunniga läbisid distantsi ka Erkki Hummal, Jaanus Gross, Jaanus Kuusk ja Tarvo Treier.

Juba järgmisel laupäeval peetakse Raplas Eesti meistrivõistused 10km maanteejooksus. Rahvajookse jagub igasse nädalavahetussse ning spartalaste järgmise suurema ühisürituse Saaremaa Kolme Päeva jooksuni jääb 5 nädalat.

Autor: Toomas

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.