Uudised ja teated

Spartalased Genfi Maratonil

11:10 16.05.2017

Kolm ühes -jooksu-, looduse- ja kultuurireis

Sport Traveli korraldatud reis Šveitsi- Genfi maratonile- ei olnud ainult võistlusreis, vaid ka suurepärane võimalus tutvuda Kesk-Euroopa kultuuri ja imelise loodusega.

Genfi Maraton toimus 13.korda ja  arvukate kõrvaldistantsidega kokku oli osalejaid  üle 17 000, neist pikimatel distantsidel maratonis ligi 3000 ja poolmaratonis 6000. See maraton ei kuulu päris tippmaratonide hulka, kuid tegu on korraliku, SEB Tallinna Maratoni mõõdus üritusega. Lisas soosis pilvine ja 10-12 kraadine ilm, jooksmiseks ideaalilähedane. Eestlasi oli stardis kümmekond, enamus neist läbisid täismaratoni, kõik tegid „oma“ ära, katkestajaid ega põrujaid ei olnud. Meie klubi liikmetest läbisid Merle Siibak ja Mart Kajari maratoni ning Toomas Tarm poolmaratoni.

Merle REISIMULJED

Nagu öeldud, siis meie reisiseltskond otsis lisaks jooksmisele ka lisaväärtust,milleks üürisime kahel päeval autod. Maratonieelsel päeval sõitsime Genfi järve vastaskaldale(ca 100km). Teepeale jäid spordimaailmas väga tähtsal kohal olev Lausanne(seal asuvad muuhulgas ROKi peakorter ja Olümpiamuusem), ligi 10km pikad viinamarjaterrassid (tegu on Šveiti põhilise veinipiirkonnaga) ning suurepärased vaated mägedele ja Genfi järvele.Montreauxis külastasime 1000 aasase ajalooga Chilloni lossi.

Jooksule järgneval päeval sõitsime teises suunas, Prantsusmaale ja Mont Blanci jalamil asuvasse esimesse taliolümpialinna Chamonix`sse. Aega oli napilt,aga kerge taastava mägimatka jõudsime teha.

See on kindlasti piirkond,kuhu tahaks veel tulevikus tagasi tulla. Mitte tingimata maratoni jooksma, küll aga suusatama, matkama ja Alpide ilu nautima.

Autor: Toomas

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.