Uudised ja teated

Võistlushooaja ebatavaline algus

17:20 03.04.2017

Ülevaade erakordsest Rootsi pealinna tunnelijooksust.

Põnev võistlushooaeg on ukse ees, sest aprill on juba täis erinevaid jooksuüritusi. Kuid mitmed spartalased tegid juba avastardi ühel omapärasel jooksuvõistlusel - Stockholmi Tunnelijooksul. Jooksu pikkus oli 7,6km, millest alguses kaks esimest kilomeetrit ja finiš olid maa peal, 5 km kulges aga maa all tunnelis. Tegu oli äsja valminud hooldustunneliga Stockholmi kesklinnas,mis avatakse õige pea ning seal jooksujalu viibida oli ainukordne võimalus. Kokku oli üritusel osalejaid üle 33 000, kes olid ära jaotatud paarikümne stardi peale. Kuna tegu oli eeskätt meeleoluka showüritusega,siis üldparemusjärjestust ei selgitatud, igaühele fikseeriti läbimise aeg.

Enamus eestlasi - sadakond - osalesid üritusel Sport Traveli poolt korraldatud laevareisil. Tegu on mugava reisiga, kus käsikäes  sporditegemine ning lõbus ajaveetmine laevas. Meie start oli kell 14.30. Tunnelis joosta oli omapärane, samas midagi ei häirinud - õhku jagus, aeglasematest eesliikujatest mööda sai, oli hämar, kuid mitte pime. Aeg-ajalt olid teepeal meelelauhutuspunktid, kus mängis muusika või tehti lasershowd. Pingutuse krooniks olid päris korralikud tõusud viimasel 1,5 kilomeetril, kuna vahepeal olime 50m alla merepinna. Üldse oli kõrguste vahe distantsil üle 80 meetri, mis on päris korralik.

Kuna üldparemusjärjestust ei selgitatud, siis meie paremate üldkohad pole teada, aga see pole ka selle võistluse puhul oluline. Kiiremad eestlased olid spartalased – meestest Sergei Rjabõshkin ja naistest Olga Andrejeva. Sergei oli oma stardis üldkokkuvõttes 2. ja Olga naistest kindlalt kiireim. Tublilt läbisid distantsi ka kõik teised. Kuna distants ei olnud väga pikk, siis lõpetasid paljud sportliku päeva kuuekilomeetrise lõdvestusjooksu või matkaga finišipaigast sadamasse. Sportlik päev lõppes laevas sauna, ühise õhtusöögi ning auhindade loosimisega laeva baaris. Kuigi kiiremaid sel korral ei autasustatud, said meie reisi toetajatelt loosiauhinna viiendik osalenutest, neid loositi välja 20. Fortuunaks olid Sparta juhi Mart Kajari tütred, kes kõik ka vapralt koos isaga Tunnelijooksu läbisid. Peale ametliku osa lõppu jätkasid tegusamad õhtut tantsupõrandal.

Sel aastal ootab meid ees veel kaks sarnast võistlusreisi - suvel Stockholmi maratonile ja sügisel maailma suurimale krossijooksule Lidingöloppetile. Mõlemale üritusele kohti veel on ja kutsume koos Sport Traveliga kõiki spartalasi osalema!

Autor: Toomas Tarm

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.