Uudised ja teated

Intervjuu Roman Fostiga

10:31 23.12.2016

Roman tutvustab oma plaane ja räägib klubivahetusest.

1. Esindad järgmisel hooajal Spartat, miks?

Olen Spartaga ka eelnevalt tihedalt kokku puutunud. Klubi on mind mitmeid aastaid toetanud priipääsmega jõusaali, kus mind abistas ka nende treener Maris Kajari. Mulle meeldivad ka Sparta rühmatrennid (ventti, crosscore), mida ettevalmistusperioodil olen usinalt külastanud. Samuti sain endale Spartalt ka olulise finantsilise toe välsilaagrite läbiviimiseks. Spartas on tõsiselt harjutavaid jooksjaid, kellega saaks treeninguidki koos teha ja edukalt esineda Ekideni Eesti meistrivõistlustel.   

2. Kuidas hindad eelmist hooaega - millega jäid rahule ja millega mitte?

Eelmisele hooajale võib rahuldava hinde panna. Aasta esimese poole haigus ja vigastus jättis jälje kiirusvastupidavustreeningutele, mille tõttu jäid ka lühemate maade rekordiparandused tulemata (10km ja poolmaraton). See omakorda mõjutas ka maratonitulemust. Rahule võib jääda asjaoluga, et olen saanud professionaalsemalt valmistuda, millega on paranenud taastumise pool.     

3. Kus ja kuidas toimub peamine talvine ettevalmistus?

Uuest aastast hakkan treenima peamiselt Norra parima maratoonari Sondre Moen`iga ja ka hollandlase Koen Raymaekersiga, kellega juba sellelgi aastal koos treenisin. Arvatavasti jäävad need treeningkohad Keenia keskmäestikku. Minu üks nõrgemaid külgi on kiirusvastupidavus: kui suudan trennid Sondrega ära seedida, siis tuleb usutavasti ka oluline areng. Samuti jätkan tööd lihasvastupidavuse arendamisel, millega peaks tekkima ka parem jooksusammu ökonoomsus.

4. Mis on järgmise hooaja kolm peamist eesmärki?

Nii 10km kui ka poolmaratonis viia isiklik rekord uude minutisse (vastavalt 29 ja 63 min. sisse). Sellega peaks omakorda kaasnema ka maratoni isiklik rekord. Teiseks püsida kogu hooaja tervena ning esineda edukalt augustis toimuval Londoni MMil.

5. Millistel kodustel võistlustel ja Eesti meistrivõistlustel võib sind järgmisel aastal jooksmas näha?

Plaanis oleks võistelda Eesti sisemeistrivõistlustel 3000m distantsil. Seejärel Ekideni Eesti meistrivõistlustel ja ka poolmaratoni Eesti meistrivõistlustel. Suvised staadionivõistlused otsustaks vastavalt olukorrale ja täpsematele ettevalmistusplaanidele. Kindlasti tahaks osa võtta ka Linnajooksusarja etappidest nii palju kui võimalik.

 

 

 

Autor: Toomas Tarm

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.